Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

 «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» θα ονομασθεί το ανακαινισμένο θέατρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης -Καθιερώνεται ετήσια πολιτιστική εκδήλωση στη μνήμη του

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη Μουσική, το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», συνδιοργάνωσαν από κοινού και με την πολύτιμη σύμπραξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη του κορυφαίου Θρακιώτη τραγουδιστή και Δάσκαλου της μουσικολαογραφικής μας παράδοσης ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ.

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, έναν ιστορικό χώρο της Αλεξανδρούπολης, που υπήρξε πρόταση του Δημάρχου της πόλης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη και αποδείχθηκε ένας μοναδικός χώρος που αγκάλιασε και ανέβασε τη συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα της όλης εκδήλωσης.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣ του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», κ. Απόστολος Ευφραιμίδης, τριάντα οργανοπαίκτες, όλα παιδιά, μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης “Χρόνης Αηδονίδης” σε μια κοινή ορχήστρα και πλέον των ογδόντα χορωδών των φωνητικών συνόλων των δύο φορέων, με πολύ αγάπη και κοπιώδη προετοιμασία πλέον των έξι μηνών, με τις εξαιρετικές ερμηνείες τραγουδιών από το μουσικό ρεπερτόριο του Χρόνη Αηδονίδη, έστειλαν στον ουρανό τις γλυκιές τους φωνές, ως προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του Δασκάλου τους.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης για τον κ . Ευφραιμίδη ήταν όταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης εξήγγειλε επίσημα πως, προς τιμήν του Χρόνη Αηδονίδη:

1ον το νέο ανακαινισμένο θέατρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα φέρει την ονομασία «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» και

2ον στο κηποθέατρο Αλτιναλμάζη θα καθιερωθεί ετήσια πολιτιστική εκδήλωση – αφιέρωμα στη μνήμη του

“Η σύζυγος του Χρόνη Αηδονίδη, Φωτεινή, όλοι οι άνθρωποι του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», ως καλλιτεχνική του οικογένεια, αλλά και οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που καταχειροκρότησαν τις παραπάνω εξαγγελίες, είναι βαθύτατα συγκινημένοι και ευγνώμονες για την τιμή αυτή προς το πρόσωπο του Δασκάλου τους, που για πολλές δεκαετίες, με πολύ κόπο και προσωπικό κόστος, δημιούργησε και στήριξε το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής στο δήμο Αλεξανδρούπολης, το οποίο έβγαλε τόσους νέους δασκάλους της παραδοσιακής μας μουσικής που συνεχίζουν το έργο του.” καταλήγει ο πρόεδρος του ΔΣ του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη