Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Χρυσοχοΐδης: Τέλη Ιουλίου ξεκινά η κατασκευή του φράχτη – Μέσω ΣΔΙΤ η νέα στέγαση των αστυνομικών διευθύνσεων

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Παρασκευόπουλος, στην οποία τέθηκαν και συζητήθηκαν 4 καίρια ζητήματα για τον νομό Έβρου. Δείτε στο δελτίο τύπου τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

«Την Παρασκευή 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης των Προέδρων ΔΕΕΠ των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Γραμματέα Π.Ε. κ. Γιώργου Στεργίου και του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στέλιου Κονταδάκη, μία πρωτοβουλία του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη και της επικεφαλής αυτού κ. Ιωάννας Γκελεστάθη.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Ακης Παρασκευόπουλος έθεσε τέσσερα ζητήματα στον κο Χρυσοχοϊδη και τα οποία απασχολούν τον Έβρο. Οι απαντήσεις που έλαβε:

Κτιριακές Υποδομές Αστυνομικών Διευθύνσεων . Ο Υπουργός επανέλαβε την εντολή που έχει δοθεί στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εύρεση οικοπέδων ελευθέρων βαρών για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ στην υλοποίηση έργων στέγασης των Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Φράχτης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης μας ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του φράχτη, μέχρι τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσει η υλοποίηση του παράλληλα και με την κατασκευή έργων οδοποιίας ,απαραίτητων για την κατασκευή του φράχτη, χρήσιμων και για την εξυπηρέτηση του πρωτογενούς τομέα και πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην περιοχή μας για να διευθετηθούν θέματα τυχόν αποζημιώσεων που μπορεί να προκύψουν από την κατασκευή του.

Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών. Ο Υπουργός τόνισε την χρησιμότητα του Κλιμακίου αυτού για την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Φερών και δεσμεύτηκε για τον άμεσο εφοδιασμό του με ένα Πυροσβεστικό Όχημα.

Συνοριοφύλακες. Με την πρόσληψη των 400 συνοριοφυλάκων θα γίνει επαναφορά των αποσπασμένων αστυνομικών στις μονάδες όπου υπηρετούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Δεν απέκλεισε και νέες προσλήψεις στο άμεσο μέλλον ενώ συμφώνησε ότι το ποσοστό των γυναικών που προσελήφθη είναι εξαιρετικά χαμηλό κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό και υποστήριξε ότι στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να διορθωθεί η αδικία αυτή και να δοθεί η δυνατότητα στις άξιες Εβρίτισσες να υπηρετήσουν την Ελληνική Αστυνομία».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη