Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024

Χρ. Δερμεντζόπουλος: Σε διαβούλευση η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ σε Σουφλί

«Βήμα- βήμα προχωράμε και κάνουμε πράξη όσα είχαμε δεσμευθεί. Πρέπει να τρέξουμε και να είμαστε συνεπείς σ΄αυτά που λέμε, πρέπει να συνεχίσουμε και για τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στην Ορεστιάδα στις 3 Οκτωβρίου» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, αναφορικά με την επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε εξαγγελίες που δρομολογούνται, έφερε ως παράδειγμα τις θετικές εξελίξεις για την ίδρυση Σχολής Κτηνιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα της Ν. Ορεστιάδα, ενώ γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης στο Υπουργείο Οικονομικών το μέτρο 3ετούς απαλλαγής ΕΝΦΙΑ στον δήμο Σουφλίου για τα έτη 2025, 2026, 2027, όπως και η δρομολόγηση προγραμμάτων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας κατά 75 % για ανέργους, με μηνιαίο μισθό που θα αγγίζει τα 1.200 ευρώ.

Όπως είπε, η εξειδίκευση της δέσμης των 19 μέτρων για τη στήριξη κυρίως του κεντρικού και βορείου τμήματος του νομού Έβρου που παρουσιάστηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργικό κλιμάκιο στις 3 Οκτωβρίου στη Ν. Ορεστιάδα, η πορεία των μέτρων που θέσει η Επιτροπή Ανασυγκρότησης όπως και αυτά που δρομολογούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  καθώς και οι προτάσεις των τοπικών δήμων, θα αποτελέσουν την ατζέντα της συνεδρίασης της Επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου, στα Πετρωτά του δήμου Ορεστιάδας.

Ειδικά για τον δήμο Σουφλίου, υποστήριξε ότι οι χρηματοδοτήσεις είναι συνεχείς μέσω των υπουργείων και ειδικά το τελευταίο διάστημα, το ΚΕΔΙΒΙΜ και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που ανακοινώθηκαν, περιλαμβάνονται στο πλέγμα μέτρων στήριξης που δεν σταματά εδώ, όπως είπε, συμπληρώνοντας πως υπάρχει διαρκής ροή επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία, τοπική αυτοδιοίκηση και εμπορικό κόσμο της περιοχής.

Πηγή: ertnews.gr – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη