Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

«Χτυπήματα» σε Ανδρουλάκη από πρωτοκλασάτα στελέχη – Αναβρασμός και στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην ΑΜΘ

«Να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στην Χαριλάου Τρικούπη με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Αφήνοντας αιχμές κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω μεγάλου αναβρασμού στο κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε έναν πρώτο απολογισμό για το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για νέο «οδικό χάρτη».

«Ξεκινήσαμε μια πορεία πετυχαίνοντας τη σταδιακή άνοδο της παράταξης. Και συμπλήρωσε: «Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2; Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντιακό ούριο άνεμο. Μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να το συζητήσουμε» ανέφερε ο κύριος Ανδρουλάκης.

Είναι πραγματικότητα, πως το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη πήγε πολύ καλά στην περιφέρεια -αισθητά επάνω από το εθνικό αποτέλεσμα- αλλά υστέρησε δραματικά σε Λεκανοπέδιο και Θεσσαλονίκη. Πολύ καλά το κόμμα πήγε και στην περιφέρεια ΑΜΘ, στην οποία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος έριξε ιδιαίτερη βαρύτητα, σε αυτό βέβαια βοήθησε και το γεγονός των σχέσεων που έχει αναπτύξει με την Θράκη από τα φοιτητικά του χρόνια.

Και ενώ όλοι συμφωνούν, πως ο Ανδρουλάκης κατάφερε να «αναστήσει» τις «πεθαμένες» τοπικές οργανώσεις, δίνοντας και πάλι κίνητρο για ενδιαφέρον και συστράτευση του πιστώνεται αυτό το αποτέλεσμα, δεν είναι λίγοι που αμφισβητούν έντονα το πρόσωπο του και στην περιφέρεια ΑΜΘ με στελέχη να παρουσιάζονται διχασμένα για το αν θα πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αμφισβήτηση και γκρίνιες από τοπικά μέλη και στελέχη «ξεδιπλώνονται» και στο δημόσιο διάλογο, χωρίς να κρύβουν την δυσφορία και την επίθεση τους ρίχνοντας ευθύνες στον ίδιο προσωπικά για το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, θεωρώντας πως ένα άλλο πρόσωπο με τον αέρα «ανανέωσης» που θα φέρει θα μπορούσε να αυξήσει και άλλο τα ποσοστά στην ΑΜΘ, τώρα που παρουσιάζει αυτήν την ανοδική πορεία και οι πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται το ΠΑΣΟΚ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη