Χωρίς PIN μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι συναλλαγές έως 50 ευρώ

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου παρατείνουν οι τράπεζες το όριο το 50 ευρώ για τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες χωρίς τη χρήση PIN.

Όπως ενημερώνει τους συναλλασσόμενους η  Ελληνική Ένωση Τραπεζών, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορoνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, οι τράπεζες θα διατηρήσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Mε τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από την 30ή Μαρτίου, οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS. 

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS. 

Η ΕΕΤ υπενθυμίζει, σε κάθε περίπτωση, την απαιτούμενη προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

ΠΗΓΗ: capital.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin