Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Χ. Τριαντόπουλος: Παράταση ως 21 Ιουνίου για την ενίσχυση επιχειρήσεων σε πληγείσες περιοχές του Έβρου και της Θεσσαλίας

«Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλίας, αποφασίστηκε η παράταση της λειτουργίας της πλατφόρμας μέχρι και την 21η Ιουνίου 2024» τόνισε ο κύριος Τριαντόπουλος.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αλλά και με την υποστήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, συνεχίζει έμπρακτα την στήριξη των περιοχών που επλήγησαν έντονα από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023 και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023.

Με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν παρατείνεται ως και την 21η Ιουνίου 2024, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ενίσχυση επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγη από τις έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και σε περιοχές του Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023, οι οποίες υπέστησαν οικονομικές απώλειες ως έμμεση συνέπεια των φαινομένων.

Το σχήμα ενίσχυσης για τον Έβρο εστιάζει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στις περιοχές  του Δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν έντονα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023, με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα και τις περιοχές που επλήγησαν να προσδιορίζονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε.

Διευκρινίζεται ότι τα σχήματα ενίσχυσης θα υλοποιηθούν σε δύο φάσεις. Την πρώτη φάση η οποία παρατείνεται ως και την 21η Ιουνίου 2024 και αφορά την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τη δεύτερη φάση η οποία θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Οι προϋποθέσεις υπαγωγής σε κάθε καθεστώς ενίσχυσης, το μέσο, το ύψος, η μεθοδολογία προσδιορισμού και η ένταση της ενίσχυσης, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία υποβολής αίτησης, τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και κάθε άλλο συναφές ζήτημα θα καθοριστούν στην δεύτερη φάση, με επόμενη απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Συνεπώς, η πλατφόρμα “mybusinesssupport” η οποία λειτουργεί με την υποστήριξη της ΑΑΔΕ, για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης, θα παραμείνει ανοιχτή ως την 21η Ιουνίου 2024.

Με τα σχήματα ενίσχυσης που θα υλοποιηθούν, συμπληρώνεται το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, όπως είναι τα μέτρα στήριξης της πρώτης αρωγής, της προκαταβολής και της επιχορήγησης που ήδη υλοποιούνται. Η Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, συνεχίζει έμπρακτα την, με στόχο την αποτελεσματική στήριξη της οικονομικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν έντονα από τα φαινόμενα των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023 και των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2023.

Σημειώνεται, ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην Αλεξανδρούπολη γνωστοποιήθηκε, ότι στην πλατφόρμα θα έχουν την δυνατότητα να μπουν και οι επιχειρήσεις της Σαμοθράκης, ικανοποιώντας εν μέρει το αίτημα του συνδέσμου ξενοδόχων Θράκης. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη