Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Δωρεά εξοπλισμένου οικίσκου για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας

«Και η σημερινή δωρεά έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει αυτή τη δύσκολη περίοδο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, τις τοπικές αρχές, τις διοικήσεις και το προσωπικό των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας, ώστε η τοπική κοινωνία αλλά και όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος ή προέλευσης, να νιώθουν πιο ασφαλείς», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Θράκη, Μαργαρίτης Πετριτζίκης, αμέσως μετά την παράδοση εξοπλισμένου προκατασκευασμένου οικίσκου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.

«Μας ικανοποιεί που μπορούμε και συμβάλλουμε σε μία περιοχή που διαχρονικά αποτελεί πέρασμα ανθρώπων, και οι υγειονομικές μονάδες στις οποίες κάναμε τις δωρεές των οικίσκων, καλύπτουν και αυτές τις ανάγκες…», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το κοντέινερ που παραδόθηκε το πρωί ήταν το πέμπτο κατά σειρά που δώρισε η Ύπατη Αρμοστεία σε μονάδες υγείας του Έβρου, αφού είχαν προηγηθεί οι παραδόσεις δύο ίδιων οικίσκων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και άλλων δύο στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Τα συγκεκριμένα κοντέϊνερς, που διαθέτουν τον βασικό εξοπλισμό για να λειτουργήσουν άμεσα, θα παραμείνουν στις Μονάδες Υγείας και μετά την υγειονομική κρίση, προκειμένου να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε άλλη ανάγκη.

Ο οικίσκος που τοποθετήθηκε σήμερα έξω από το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, θα λειτουργήσει, σε αυτή τη φάση, ως χώρος δειγματοληψιών για τους ελέγχους Covid, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες της διαδικασίας.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη