Συνεργασία για τα αγροτοκτηνοτροφικά και στήριξη των επενδυτικών πρωτοβουλιών συζήτησαν Παμπούκης και Πρόξενος των ΗΠΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Συνάντηση με τον Πρόξενο επί οικονομικών θεμάτων του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης του Προξένου στην περιοχή. Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου, συζητήθηκαν θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος αλλά και αγροτοκτηνοτροφικά: 

Συνάντηση με τον Πρόξενο επί οικονομικών θεμάτων του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Isaac Hansen-Joseph είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η Αλεξανδρούπολη που αλλάζει καθώς αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη γεωστρατηγικής σημασίας θέση που κατέχει στον χάρτη.

Ο δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στα μεγάλα έργα υποδομών και τις επενδύσεις δημοσίου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να υποστηρίξει επενδυτικές πρωτοβουλίες από τις ΗΠΑ. Τόνισε ωστόσο, ότι το στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση είναι  να μη χαθεί ο αυθεντικός χαρακτήρας και η ταυτότητα της πόλης.

Αναφέρθηκε επίσης, στη συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων DT&S Cisco ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη σε προγράμματα που αφορούν στις καλλιέργειες και τον αγροκτηνοτροφικό τομέα, με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Από την πλευρά του, ο κύριος Hansen-Joseph εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την πρώτη του επίσκεψη και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη δυναμική και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας το διαχρονικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin