Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Άβαντας, Αισύμη και Κίρκη κατά της δημιουργίας πεδίου βολής βαρέων όπλων στην περιοχή Μαυρόπετρα

Κοινό ψήφισμα με το οποίο ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιθυμούν την δημιουργία πεδίου βολής βαρέων όπλων στην περιοχή Μαυρόπετρα, κατέθεσαν οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια Αισύμης, Άβαντα και Κίρκης.

Η συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται στα διοικητικά όρια των παραπάνω οικισμών, είχε προκριθεί και στο παρελθόν ως ο χώρος εγκατάστασης πεδίου βολής. Πιο συγκεκριμένα είχε συμβεί το 2008 και το 2009, έτη κατά τα οποία υπήρχαν έντονες αντιδράσεις και έτσι το έργο δεν προχώρησε.

Χαρακτηριστικά οι πρόεδροι των κοινοτήτων και οι σύμβουλοι αναφέρουν: «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην δημιουργία του πεδίου βολής βαρέων όπλων στην περιοχή Μαυρόπετρα που περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια των κοινοτήτων Άβαντα, Αισύμης, Κίρκης και ζητάμε την πλήρη απομάκρυνσή οποιασδήποτε τέτοιας προοπτικής από το Γ.Π.Σ του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ζητάμε επίσης την βοήθεια όλων, προκειμένου να συνεχίσει η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής προς την σωστή κατεύθυνση που δίνει μια υπεραξία και μία εναλλακτική πρόταση ως τουριστικό προϊόν του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Το σχετικό κοινό ψήφισμα:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη