Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Άγιο Όρος: Εκοιμήθη ο Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα από τις Φέρες

Εκοιμήθη χτες Τετάρτη ο Γέροντας Εφραίμ, ο Δικαίος της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (Σεράι) στο Άγιο Όρος. Η νεκρώσιμη ακολουθία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου, το απόγευμα στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, Αγίου Όρους.

Ο Γέροντας Εφραίμ είχε εισαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2023 στην Βιοκλινική Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα ο ίδιος με επιστολή του γνωστοποίησε στα πνευματικά του παιδιά, ότι διαγνώστηκε με καρκίνο ο οποίος είχε κάνει μεταστάσεις. Ο Γέροντας το τελευταίο διάστημα υπέφερε από πολλαπλά καρκινώματα σε όλο του τον οργανισμό και βίωνε ανείπωτους πόνους.

Ως πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου και αργότερα Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης Αγίου Ανδρέα, στο Σεράι του Αγίου Όρους, ο Γέροντας ήταν ευρύτερα γνωστός στους κόλπους της εκκλησίας.

Υπήρξε μαθητής και πνευματικό παιδί του μακαριστού Αγίου Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας.

efraim-agio-oros-serai-1.jpg

Ο γέροντας γνωστός στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένος αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού, σε μια μαραθώνια εκπομπή που κράτησε 7 ώρες, απάντησε σε χιλιάδες ερωτήσεις ακροατών με υπομονή.

efraim-agio-oros-serai-2.jpg

Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γέρων Εφραίμ, κατά κόσμον Γεώργιος Γκιλίκης του Πέτρου γεννήθηκε στις Φέρες τον Απρίλιο του 1956. Από την παιδική και εφηβική του ηλικία έδειξε την αγάπη του στην Εκκλησία και την κλίση του στο Μοναχισμό.

Με πληροφορίες από makthes.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη