Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Άλλαξε ο ανάδοχος για την ανάπλαση του Πάρκου Προσκόπων

Και με την βούλα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης άλλαξε ο ανάδοχος για την ανάπλαση του Πάρκου Προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη.

Ο αρχικός ανάδοχος που είχε προκύψει από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δεν χάρηκε για πολύ, καθώς υπήρξε προσφυγή από την δεύτερη μειοδότρια εταιρεία, η οποία και τελικά επικράτησε στην διαδικασία και πήρε το έργο.

Η τελική ανάδοχος προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 54,81% επί του προϋπολογισμού του έργου ύψους 474.617,56 € (πλέον ΦΠΑ 24%)

Να σημειώσουμε πως το έργο αφορά την περιβαλλοντική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Πάρκου Προσκόπων, ενός σημείου συνυφασμένου με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ίσως ο πιο σημαντικός χώρος αναψυχής και πρασίνου εντός του κεντρικού αστικού ιστού της πρωτεύουσας του Έβρου.

Το έργο περιλαμβάνει την συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών και την δημιουργία νέων. Αναλυτικότερα, την ανακατασκευή του διαδρόμου για τρέξιμο με τη διάστρωση του ειδικού οικολογικού υλικού, την ανανέωση των στοιχείων πρασίνου και την φύτευση νέων δενδρυλλίων, την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με αντίστοιχα σύγχρονης τεχνολογίας, την εγκατάσταση δικτύου αυτόματου ποτισμού, την ενσωμάτωση λωρίδας για τυφλούς στον υφιστάμενο διάδρομο και την κατασκευή νέας παιδικής χαράς στη θέση της υφιστάμενης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email