Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Άμεσα αντανακλαστικά των αρμοδίων για το πρώτο κλείσιμο σχολικής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη

Όπως ενημερωθήκατε πρώτοι από το focustonevro.gr, το πρώτο κλείσιμο σχολικής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη είναι προ των πυλών. Ο λόγος για την Ζαρίφειο Ακαδημία (1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης), στο οποίο 3 εκπαιδευτικοί του διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Η αντίδραση τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου όσο και της Διεύθυνσης του Σχολείου υπήρξε άμεση ενημερώνοντας έγκαιρα τους γονείς αναφορικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες που «πυροδοτεί» μια τέτοια εξέλιξη.

Η Διεύθυνση του σχολείου ανακοίνωσε πως η δια ζώσης διδασκαλία θα διακοπεί και τη σκυτάλη θα πάρει άμεσα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση), ενώ στην ανακοίνωση τονίζεται η ανάγκη οι μαθητές να διακόψουν οποιεσδήποτε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες συμμετέχουν προκειμένου να παραμείνουν στο σπίτι «με στενή παρακολούθηση της υγείας τους».

Έκκληση γίνεται στους γονείς εφόσον κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με τον κορωνοϊό, να ενημερωθεί η Διεύθυνση προκειμένου και αυτή με την σειρά της να ενημερώσει τους ιθύνοντες.

Η ανακοίνωση του σχολείου καταλήγει με την προτροπή να επικρατήσει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα να ενταθεί και η προσοχή όλων προς την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων με απώτερο στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη