Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Άμεση λύση στα προβλήματα των κτηνοτρόφων ζητούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ

Στη Βουλή έφτασε από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ η επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜ-Θ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία προέκυψαν κατά την διάρκεια του Πάσχα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν 4 αιτήματα  για την άμεση επιβίωση των κτηνοτρόφων της περιοχής. Το δελτίο τύπου των Βουλευτών:

Την επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜ-Θ προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία εκφράζουν οργή και απογοήτευση για το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες τους το Πάσχα κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας των αμνοεριφίων, κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Χαρίτου Δημήτρης.

Οι Κτηνοτρόφοι Σύλλογοι κάνουν λόγο για έλλειψη προστασίας της κτηνοτροφικής παραγωγής της πατρίδας μας και των καταναλωτών, με την επανάληψη του γνωστού «παιχνιδιού» της τεχνητής επάρκειας της αγοράς μέσω των εισαγωγών από βαλκανικές χώρες.

Κατηγορούν ευθέως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πως δεν αντέδρασε στη λαίλαπα των «μπλε σφραγίδων», ενώ βάλλουν και κατά του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον πως δεν προστάτεψε και δεν υπερασπίστηκε, ως όφειλε, την κτηνοτροφική παραγωγή.

Παράλληλα, ζητούν και διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα και για την άμεση επιβίωση των κτηνοτρόφων της περιοχής όπως:

  • άμεση αγορά των αδιάθετων αμνοεριφίων εντός του πρώτου δεκαήμερου του Μαΐου
  • ενίσχυση των κτηνοτρόφων που πούλησαν σε χαμηλές τιμές
  • δημοσιοποίηση των στοιχείων εισαγωγών και εξαγωγών των αμνοεριφίων για το φετινό δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου σε σχέση με το περσινό (2021)
  • παραίτηση ή απόλυση όσων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων εμπλέκονται στην απόφαση σήμανσης με μπλε σφραγίδα στα αμνοερίφια  που προέρχονται από χώρες της ΕΕ και σφάζονται άμεσα στην Ελλάδα.

Τέλος, χαρακτηρίζουν παρεμβάσεις όπως το φιλοδώρημα του 2% επί του τζίρου του 2021, ως αστείες που το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν την κυβέρνηση, καθώς δεν ικανοποιούν κανένα, ούτε και γίνονται αποδεκτές.

Η αναφορά που κατέθεσαν οι Βουλευτές:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email