Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Άνθιμος: «Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Τουρκία θα «πληρώσει ακριβά τη νύφη»»

Τη δική του άποψη για τον πόλεμο στην Ουκρανία κατέθεσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος σε συνέντευξή του στον Maximum FM 93.6.

Ο κος Άνθιμος είπε ότι «Καλύτερα να είσαι παίκτης στη σκακιέρα των γεγονότων, παρά θεατής αλλά όταν αποφασίζεις να είσαι παίκτης στη σκακιέρα των γεγονότων, πρέπει να γνωρίζεις τους όρους του παιχνιδιού και να τους παίζεις τίμια.»

Όσον αφορά την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού από την Ελλάδα στην Ουκρανία είπε «Για την αποστολή του πολεμικού υλικού συμφωνώ. Επειδή «si vis pacem, para bellum».»

Αναφερόμενος στην Τουρκία και την στάση της στον Ρωσο – ουκρανικό πόλεμο τόνισε «Οι τούρκοι γείτονές μας νόμιζαν ότι θα παραμείνουν, ως συνήθως, ο «επιτήδειος ουδέτερος. Η Τουρκία θεωρείται ο «ταραξίας της περιοχής μας» γιατί δεν έχει ξεκαθαρισμένη θέση ούτε ρόλο. Της γυρίζουν όλοι την πλάτη και βυθίζεται σε φτώχεια. Γι’ αυτό, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Τουρκία θα «πληρώσει ακριβά τη νύφη».

Τέλος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε και στην γεωπολιτική θέση της πρωτεύουσας του Έβρου «Η Αλεξανδρούπολη στον χάρτη αποτελεί πια ένα σταθερό σημείο απ’ όπου η ειρήνη εγκαθιδρύεται ως στέρεη πραγματικότητα στην ευρύτερη περιοχή. Όμως, η θέση μας αυτή πρέπει να είναι διάφανη και σταθερή, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, που πηγαίνουμε και με ποιο βηματισμό συνεισφέρουμε στην ειρήνη.»
 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη