Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Άνοιξε επίσημα το θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων στην Κομοτηνή και ο Πινόκιο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους (video)

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το θεματικό πάρκο με τις «Ιστορίες του Πινόκιο» στο πάρκο Αγίας Παρασκευής. Το πάρκο θα λειτουργήσει έως τις 2 Ιανουαρίου 2023 και ήδη από χθες έχουν αρχίσει πολλά σχολεία να κάνουν περιηγήσεις από τους εκπαιδευμένους ξεναγούς που προσφέρουν πολύ γέλιο και χαρά στα μικρά παιδιά.


Πάνω από 2.000 παιδιά έχουν κάνει «κράτηση»
Πέρα από την ξενάγηση τα παιδιά των σχολείων της περιοχής μας έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να χορέψουν με την βοήθεια και την στήριξη των ξεναγών. Η κάθε ξενάγηση σχολείου κρατάει 10-15 λεπτά, ενώ ήδη το ένα έρχεται μετά το άλλο, δείχνοντας πραγματικά το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το θεματικό πάρκο που ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του. Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει πολλές κρατήσεις και αναμένεται να δουν το πάρκο πάνω από 2.000 παιδιά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο, αλλά οργανωμένες ξεναγήσεις σε σχολεία, συλλόγους και φορείς γίνονται κατόπιν ραντεβού, τις καθημερινές από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 12:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού, 2531031022 (ώρες λειτουργίας γραφείων) ή στο [email protected].


Στόχος να μπει η Κομοτηνή στον «χάρτη» των θεματικών πάρκων
Όπως πληροφόρησε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης που ήταν παρών στο άνοιγμα του πάρκου και σχολεία από τη γειτονική Ξάνθη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να περιηγηθούν.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι αφενός να χαρούν μικροί και μεγάλοι και αφετέρου η Κομοτηνή να μπει στον «χάρτη των θεματικών πάρκων». Επί του θέματος ο κος Γκαράνης δήλωσε: «με πολύ χαρά ξεκίνησε η λειτουργία του θεματικού πάρκου του Πινόκιο. Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία και το βλέπουμε με πολλά σχολεία όχι μόνο της Ροδόπης, αλλά και από την Ξάνθη υπάρχουν κάποια σχολεία που θα έρθουν. Είναι πολύ σημαντικό ότι η Κομοτηνή σιγά-σιγά μπαίνει στον “χάρτη” των θεματικών πάρκων, με την προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή».

Ο δήμαρχος Κομοτηνής έχει προσκαλέσει τον πρόεδρο του ιδρύματος Carlo Collodi, τον Bernacchi Pier Francesco να έρθει στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου, ωστόσο ακόμα δεν έχει “κλειδώσει” η επίσκεψή του.


Λίγα λόγια για το πάρκο του Πινόκιο
Η αγαπημένη μαριονέτα που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι και τα κατάφερε «ζωντανεύει» για μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών. Ο Δήμος Κομοτηνής επέλεξε για τις φετινές γιορτές να δημιουργήσει στο φιλόξενο πάρκο της πόλης μια μικρή παραμυθοχώρα όπου οι γνωστοί ήρωες του Ιταλού συγγραφέα, Κάρλο Κολόντι μας παίρνουν από το χέρι και μας οδηγούν στη χώρα της φαντασίας.

Ο Πινόκιο, με συνοδοιπόρους τον Τζεπέτο, τον γρύλο και τη γαλάζια νεράιδα, περιμένει τους φίλους του από όλη τη Βόρεια Ελλάδα για να μοιραστούν τα μυστικά του μαγικού παραμυθιού.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, με ελεύθερη είσοδο, να περιηγηθούν σε 24ωρη βάση καθώς επίσης σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας να ξεναγηθούν από τα σκανδαλιάρικα, καλά εκπαιδευμένα, ξωτικά.

Το πάρκο «Οι περιπέτειες του αυθεντικού Πινόκιο» τελεί υπό την αιγίδα του Fondazione Nazionale Carlo Collodi και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «European Fairy Tale Route», μέλος του Council of Europe.

Να σημειωθεί πως σήμερα 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί το Santa Run με έναρξη το πάρκο Αγίας Παρασκευής που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το προηγούμενο Σάββατο αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρού. Επίσης σήμερα θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Ειρήνης στις 19:00 και στις 19:30 θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα BAiLDSA.

Ξενάγηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου
Ξενάγηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου
Ο Πινόκιο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους
Ο Πινόκιο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους
Χορός και παιχνίδι για τα μικρά παιδιά
Ο Πινόκιο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους
Ο Πινόκιο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email