Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Άνοιξε η Ελλάδα τα σύνορα σε Tούρκους πολίτες – Δείτε τι ισχύει

Ενώ το καλοκαίρι είναι σε εξέλιξη και διανύουμε τον τρίτο και τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα απόφαση σύμφωνα με την οποία συμπεριέλαβε και την Τουρκία, μεταξύ άλλων, στις χώρες που επιτρέπει την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια. Μάλιστα αυτό μπορεί να συμβαίνει και από τους δύο τελωνειακούς σταθμούς, τόσο στους Κήπους όσο και στις Καστανιές από την Πέμπτη 5, Αυγούστου.

Η ιδιαιτερότητα της απόφασης βρίσκεται στο γεγονός ότι υπάρχει όριο 1500 ατόμων ανά εβδομάδα. Το όριο δεν αφορά φυσικά μόνο τους Τούρκους πολίτες αλλά το σύνολο των εισερχομένων πολιτών από τα δυο αυτά σημεία που προαναφέραμε ανεξάρτητου υπηκοότητας. Εξαιρούνται από τον αριθμό αυτό οι οδηγοί φορτηγών και φυσικά οι Έλληνες πολιτες.

Μπορεί λοιπόν, από τη μία να μεγαλώνει η λίστα των χωρών από τις οποίες πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τη χώρα μας αλλά την ίδια ώρα μπαίνει ένας περιορισμός που αφορά αποκλειστικά αυτούς τους δύο τελωνειακούς σταθμούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του focustonevro.gr ο περιορισμός αυτός θα ελέγχεται από την έκδοση των PLF. Όταν συμπληρώνεται ο αριθμός των 1500 πήγαινε στην εβδομάδα τότε αυτόματα θα σταματά η έκδοσή τους σε όσους τα αιτούνται για να περάσουν από τα τελωνείο των Κήπων και των Καστανεών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα αλλά και το ΦΕΚ το οποίο ισχύει από τις 5 Αυγούστου έως τις 12 Αυγούστου

Ακολουθεί το σχετικό ΦΕΚ:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη