Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Άνοιξε ξανά η κλινική Covid του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής – Αύξηση κρουσμάτων στην ΑΜΘ

Άνοιξε και λειτουργεί εκ νέου η Κλινική Covid του Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς το Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης αδυνατεί να φιλοξενήσει τα κρούσματα της Ροδόπης καθώς καταγράφεται έντονη αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεύθυνης νοσηλευτριών στην κλινική Covid και ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, Μαρίας Φλωροκάπη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», η Κλινική αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 14 ασθενείς με κορονοϊό«Φτάσαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας να νοσηλεύουμε 39 ασθενείς και να ανοίγουμε και δεύτερη κλινική στον 1ο όροφο», είπε, καλώντας τον κόσμο να συνεχίσει να είναι προσεκτικός για την αποφυγή ενός τρίτου πιο δυνατού κύματος -με τα πρώτα σημάδια να είναι ανησυχητικά.

Όσον αφορά την ενίσχυση που έχουν δεχθεί από τον υπουργείο, δήλωσε ικανοποιημένη από τη στήριξη από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, κ. Γιαμουστάρη, και τους συναδέλφους της, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους 30 νοσηλευτές που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας με διάφορα προγράμματα -ευχόμενη η Πολιτεία να μην ξεχάσει την προσφορά τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στον φόβο και την ανασφάλεια που ένιωθαν, τόσο οι ίδιοι οι νοσηλευτές όσο και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, τις πρώτες ημέρες της “μάχης”, αλλά και την αγωνία που νιώθουν κάθε φορά που φορούν τις ειδικές στολές και παραμένουν για τρεις και πλέον ώρες στην κλινική Covid. Αισθήματα που γρήγορα παραγκώνιζαν και συνεχίζουν να παραγκωνίζουν, μένοντας στο πλευρό των ασθενών. «Μόνοι μέσα στην Κλινική οι ασθενείς, χωρίς συνοδούς, ήμασταν εμείς που τους εμψυχώναμε και τους μεταφέραμε ό,τι οι δικοί τους άφηναν στην είσοδο του Νοσοκομείου», ανέφερε η κ. Φλωροκάπη, προσθέτοντας πως δεν ήταν λίγες οι φορές που τους βοήθησαν στην επικοινωνία μέσω tablet (χορηγία) για να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη