Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Άντζελα Γκερέκου: Από τη «Γη της ελιάς»… στη «Γη του μεταξιού» το Σουφλί!

Την σημαία για τα Best Tourism Villages από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ύψωσε έξω από το Δημαρχείο Σουφλίου η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου. Όπως ανέφερε και η ίδια σε ανάρτησή της:

«Σήμερα υψωσαμε με τον αγαπημένο μας δήμαρχο Κο Καλακίκο Παναγιώτη την σημαια για τα Best Tourism Villages από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού !

Ένας δήμος του ακριτικού Έβρου, το Σουφλί επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ) ως ένα από τα καλυτέρα παραδείγματα για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού, ένα από τα 41 χωριά που επιλέχθηκαν μέσα από περισσότερες από 170 υποψηφιότητες. Συγχαρητήρια σε όλους !!»

Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ανάφερε:

«Είχαμε την τιμή να αναρτήσει σήμερα έξω από το Δημαρχείο

την σημαία του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερεκου, ένα δικαίωμα που αποκτήσαμε ως ο πρώτος Δήμος της χώρας μας μετά από διαγωνισμό και αξιολόγηση όπου κριθηκαμε ως ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως τουριστικούς εναλλακτικους προορισμούς!!! Σας ευχαριστούμε!!!»

Η Άντζελα Γκερέκου επισκέφτηκε και το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλες τις φάσεις της σηροτροφίας ενώ κράτησε στα χέρια της και έναν μεταξοσκώληκα.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ ανέφερε:

«Το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί μια εμπειρία ζωής!

Παρουσιάζει αναλυτικά τις φάσεις της σηροτροφίας και της μεταξουργίας αλλά κυρίως εστιάζει στο πώς το Σουφλί αναδείχτηκε σε σημαντικό κέντρο παραγωγής μεταξιού στα τέλη του 19ου αιώνα και έως τα μέσα του 20ού.

Εκεί θα δείτε όλα τα στάδια της μεταξουργίας μέσα από αυθεντικά εκθέματα, που υποστηρίζονται από οπτικοακουστικό υλικό.

Είδαμε την παραγωγή και εκκόλαψη του σπόρου

(μουριά και ο μεταξοσκώληκας)

Παρατηρήσαμε τα εξής:

α)Στάδια ανάπτυξης του μεταξοσκώληκα

Ύφανση του πολύτιμου κουκουλιού (κλάδωμα και ξεκλάδωμα)

β)Καθαρισμός και διαλογή των κουκουλιών

γ)Απόπνιξη του μεταξοσκώληκα και ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του.»

Σουφλί:

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν για την Άντζελα Γκερέκου η στιγμή υποδοχής της στο Δημρχείο Σουφλίου. Επέλεξαν λοιπόν να την καλωσορίσουν με μαντολινάτα του Σουφλίου, που η συγκεκριμένη μουσική αποτελεί την παράδοση στον τόπο καταγωγής της την Κέρκυρα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη