Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Άρση lockdown: Πότε αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας – Πότε μουσική στην εστίαση

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου συνεδριάζουν ξανά οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για να ακουστεί  ξανά μουσική στην εστίαση από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, θα υπάρξουν αποφάσεις για παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας  αλλά και την αύξηση του ορίου καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, μίλησε για τα επόμενα βήματα στη χαλάρωση των μέτρων. Μάλιστα υπογράμμισε πως όλα τα ζητήματα, (κυκλοφορίαεκδηλώσειςμουσική στα μαγαζιά) θα τεθούν επί τάπητος εντός της εβδομάδας στη σύσκεψη των λοιμοξιολόγων και μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα υπάρξουν αποφάσεις.

Τα επόμενα βήμα της άρσης του Lockdown

Αναλυτικότερα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις για νέα χαλάρωση των μέτρων. Ολα δείχνουν πως θα ισχύουν τα εξής:

  • Μέσα στο Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου θα επιστρέψει η μουσική στα καταστήματα εστίασης. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση φαίνεται πως έπαιξαν τα κορονοπάρτι που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 
  • Οσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, η πλήρης κατάργηση αναμένεται αργότερα μέσα στον Ιούνιο, ωστόσο προς το παρόν θα πάρει μία ώρα παράταση. Δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τη 1:30 τη νύχτα και όχι από τις 00:30, όπως ισχύει σήμερα.
  • Παράλληλα, αύξηση αναμένεται και στο επιτρεπόμενο όριο προσκεκλημένων σε δεξιώσεις γάμων ή βαπτίσεων.

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη