Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Άσκηση της Πυροσβεστικής για τον σεισμό ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης (φωτογραφίες)

Διάσωση εγκλωβισμένων μαθητών και κατάσβεση πυρκαγιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης μετά από σεισμική δόνηση αντιμετώπισαν στο πλαίσιο άσκησης «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2022», πυροσβέστες της 4ης ΕΜΑΚ και της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του Ε.Κ.Α.Β και της Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το σενάριο αφορούσε εσωτερικές καταρρεύσεις τοίχων και οροφών, εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο και σοβαρούς τραυματισμούς στο 2ο όροφο. Εγκλωβισμένα άτομα βρέθηκαν σε αίθουσες του 1ου και 2ου ορόφου του παλιού κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα διάσωσης για τον απεγκλωβισμό τους.

Στο νέο κτήριο από την κατάρρευση τοίχων εγκλωβίστηκε άτομο κάτω από τους τοίχους. Προσωπικό της 4ης ΕΜΑΚ με γεώφωνα και τηλεσκοπικές κάμερες εντόπισαν και απεγκλώβισαν το τραυματισμένο άτομο.

Το ΕΚΑΒ ανέλαβε την παροχή πρώτων βοηθειών και τη διακομιδή των τραυματισμένων ατόμων στο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές εκτέλεσαν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης με το ηχητικό σήμα στις 08.50. Το σχολείο εκκενώθηκε με ασφάλεια σε 3΄και 08’’ και η συγκέντρωση και καταμέτρηση των ατόμων ολοκληρώθηκε στις 8.56. Στην καταμέτρηση και στον έλεγχο εντοπίστηκαν οι εγκλωβισμένοι και κλήθηκε στις 09.00 η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με αναφορά των συμβάντων στο 199. Τα πρώτα οχήματα για την εκτίμηση των περιστατικών έφτασαν στις 09.04 και στη συνέχεια κατέφτασαν τα εξειδικευμένα οχήματα, η 4η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ.

Η άσκηση έγινε παρουσία του Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Αν.Μακεδονίας – Θράκης Αντιπύραρχου Κούκουρα Κων/νου, του Διοικητή Π.Υ. Έβρου Κούτρα Σπυρίδωνα, του Διοικητή Π.Υ. Αλεξ/πολης Αντιπύραρχου Τσιάρα Λεωνίδα και της Υποδιοικητή Π.Υ. Αλεξ/πολης Αντιπύραρχου Ελένης Δερμανοπούλου.

Την Ομάδα σχεδιασμού αποτελούσαν οι Επιπυραγοί κ.κ. Μποζελίδης Νικόλαος και Τσιαντούκας Ευθύμιος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη