Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Αυγενάκης από την Ξάνθη: «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα νοικοκυρευτεί – Αρκετά με αυτή τη σαπίλα»

Η γνώση, οι νέες τεχνολογίες και η συλλογική προσπάθεια που προάγει την εξωστρέφεια, είναι οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθούμε για να οδηγηθούμε σε μια νέα εποχή στον αγροδιατροφικό τομέα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο συνέδριο για την απονομή των βραβείων του «Αγρότη της Χρονιάς» που διοργανώθηκε στην Ξάνθη.

Στην ομιλία του ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε αναφορά στον ΟΠΕΚΕΠΕ λέγοντας πως πρόκειται για μια πικρή ιστορία. «Ο οργανισμός αυτός», τόνισε με έμφαση, «πρέπει να νοικοκυρευτεί και θα νοικοκυρευτεί.

Θα λειτουργεί σωστά, με διαφάνεια και τα χρήματα θα καταλήγουν εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Είμαστε υποχρεωμένοι από την Κοινότητα αλλά και στην αγροτική κοινωνία της χώρας μας, για τους οποίους πρέπει να λειτουργεί αυτός ο οργανισμός. Πολλοί ανέχονταν αυτή τη στρεβλή κατάσταση, αλλά αυτό τελειώνει, θα σπάσουμε αυγά. Αρκετά αυτή η σαπίλα».

Για τον ΕΛΓΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε, ότι θα υπάρχει συζήτηση για τον νέο σύγχρονο κανονισμό του ασφαλιστικού φορέα. «Ο ΕΛΓΑ παραμένει δημόσιος και αυτό δεν αλλάζει», συμπλήρωσε, «σε δυο-δυόμιση εβδομάδες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα έρθει στη Βουλή ο νέος, σύγχρονος κανονισμός. Τους πρώτους μήνες του 2024 η ψήφισή του».

Την επιβεβλημένη ανάγκη να εκπονηθεί μια νέα πολιτική νερού και άρδευσης με αφορμή το πρόβλημα νερού που έχει ανακύψει στη Θεσσαλία, σημείωσε ο κύριος Αυγενάκης λέγοντας χαρακτηριστικά «στο θέμα αυτό έδωσα και δώσαμε όλο τον εαυτό μας βρισκόμενοι επί ένα μήνα στη Θεσσαλία. Σε συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία, θα καταφέρουμε να ξανακάνουμε τη Θεσσαλία να βρει τους ρυθμούς και το χαμόγελό της. Το πρότζεκτ δεν είναι εύκολο, θα τραβήξει σε χρόνο. Τις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί σε διαβούλευση ο Ενιαίος Φοράς Διαχείρισης Νερού. Ξεκινάμε από τη Θεσσαλίας, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε οργανισμούς που θα σέβονται και θα διαχειρίζονται το νερό με σωστό τρόπο».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email