Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Έβρος: Αδυσώπητα τα στοιχεία για τη λειτουργία της εστίασης το 2020

Με τα πλέον μελανά χρώματα σκιαγραφείται το 2020 για τους επαγγελματίες της εστίασης στον Έβρο και σε όλη την χώρα συνολικά.

Η χρονιά που σε λίγες εβδομάδες φτάνει στο τέλος της είναι σίγουρα μια που δεν θα φέρνει ευχάριστα συναισθήματα και αναμνήσεις στο κλάδο της εστίασης, η οποία «ανέλαβε» κατά γενική ομολογία το μεγαλύτερο βάρος στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων να μετατίθεται με το νέο έτος – και αυτό ακόμη με ερωτηματικό για το ακριβές διάστημα – τα καταστήματα της εστίασης καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Προέδρου της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου, κ. Νίκου Γεωργιάδη, έμειναν ανοιχτά υπό κανονικές συνθήκες μόνο 150 ημέρες, ενώ λειτούργησαν με σοβαρούς περιορισμούς ωραρίου και χωρητικότητας για 88 ημέρες. Τις υπόλοιπες 127 ημέρες ήταν κλειστά με κρατική εντολή.

Το γεγονός ότι τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά όλη την περίοδο των γιορτών του Πάσχα και – προσεχώς – των Χριστουγέννων μεταφράζεται σε μια απώλεια της τάξεως του 50% του ετήσιου περίπου τζίρου τους.

Ακόμη χειρότερες επιδόσεις καταγράφουν τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία παρέμειναν ανοιχτά συνολικά μόνο 74 μέρες.

Σίγουρα πρόκειται για μια χρονιά ορόσημο για τον κλάδο που καλείται με το νέο έτος να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει μια άνευ προηγούμενου σε ένταση κρίση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email