Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Έβρος: Αποφασισμένοι για το χτίσιμο εκκλησίας απέναντι από το ΚΥΤ Φυλακίου – Τι είπαν Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος Φυλακίου – Δείτε τις εξελίξεις (video)

Όπως είχε δηλώσει για πρώτη φορά από τις 2 Φεβρουαρίου σε ρεπορτάζ στην κάμερα του focustonevro.gr, ο Κωνσταντίνος Σωτηρακόπουλος, ένας από τους λιγοστούς κατοίκους του Φυλακίου στην Ορεστιάδα, είχε αποφασίσει να παραχώρησε ένα κομμάτι της γης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την δομή μεταναστών, για να χτιστεί εκκλησία, με απώτερο σκοπό να μη χρησιμοποιηθεί το χωράφι του για την επέκταση των δομών.

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις από το ρεπορτάζ της 2ας Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του κατοίκου του Φυλακίου Κώστα Σωτηρακόπουλου, κατά την διαμαρτυρία που έκαναν τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 28/3 οι Πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας στο ΚΥΤ Φυλακίου, επανέλαβε την πρόθεσή του να μην πουλήσει τα χωράφια του στην κυβέρνηση αλλά να τα παραχωρήσει στην εκκλησία για το χτίσιμο ναού απέναντι από τη δομή του ΚΥΤ.

Ακολούθως ο πρόεδρος της κοινότητας του Φυλακίου δεσμεύτηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, κάλεσε και τους άλλους κοινοτάρχες να συμβάλουν στα έξοδα, βάζοντας ο καθένας ό,τι μπορεί να διαθέσει γι’ αυτήν την ενέργεια.

Τέλος έγινε αναφορά για την τοποθέτηση 29+1 σημαιών στο σημείο (29 κοινότητες και 1 δήμος Ορεστιάδας) δηλώνοντας την μαζική για αδιαίρετη συμμετοχή όλων σε αυτό το εγχείρημα.

Στην διαμαρτυρία έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος έκανε λόγο για ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση για την άρνηση της τοπικής κοινωνίας στην επέκταση τόσο του ΚΥΤ όσο και του ΠΡΟΚΕΚΑ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email