Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Έβρος: Αρκετοί οι εγκλωβισμένοι μετανάστες – Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ.

Αρκετοί είναι οι εγκλωβισμένοι μετανάστες που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά του Έβρου. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί τις εξελίξεις από πολύ κοντά και ήδη είναι σε κινητοποίηση.

Οι εγκλωβισμένοι μετανάστες (άγνωστο πόσοι είναι) βρίσκονται στην τουρκική πλευρά του ποταμού, στο ύψος της Νέας Βύσσας, με τις ελληνικές Αρχές να παρακολουθούν στενά το θέμα.

Εκατοντάδες μετανάστες περιμένουν στην τουρκική πλευρά

Σημειώνεται ότι περίπου 200 μετανάστες παραμένουν στον Έβρο, προσπαθώντας να περάσουν προς την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, την Τετάρτη, από τις ελληνικές αρχές διαπιστώθηκε ότι μέλη των τουρκικών δυνάμεων σε βάρκες προσέγγισαν στο σημείο όπου βρίσκονται οι μετανάστες και με μεγάφωνα τους κάλεσαν να επιβιβαστούν σε αυτές, με σκοπό, όπως φαίνεται και χωρίς να είναι δεδομένο, να τους επιστρέψουν στα ενδότερα.

Κάποιοι μετανάστες επιβιβάστηκαν στις βάρκες.

Τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο από ελληνικής πλευράς έχει αναπτυχθεί πολύ ισχυρή δύναμη αστυνομική και στρατιωτική δύναμη, ειδικά στα σημεία που δεν προστατεύονται από φράχτη, όπως είναι και το συγκεκριμένο με τους εκατοντάδες μετανάστες που περιμένουν να περάσουν.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email