Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Έβρος: Αρχές της άνοιξης θα είναι έτοιμη η παράκαμψη του Προβατώνα

Μέχρι τις αρχές της άνοιξης του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η παράκαμψη του Προβατώνα, που αποτελεί το εναπομείναν για κατασκευή τμήμα του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου. Η σύμβαση του έργου, μεταξύ της Εγνατίας Οδού Α. Ε. και της αναδόχου εταιρείας (ΑΚΤΩΡ) υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή (30/09) στην Αλεξανδρούπολη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού άνω των 6 εκ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του προσδιορίζεται σε 16 μήνες. Ο δρόμος θα παρακάμπτει τον οικισμό του Προβατώνα, θα έχει μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και για τη σύνδεσή του με το χωριό θα κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος.

Όπως ανέφερε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α. Ε., Κωνσταντίνος Κουτσούκος, όλοι μπορούν να αντιληφθούν τις βελτιώσεις της οδικής ασφάλειας που θα παρέχει το έργο, το οποίο έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Το έργο εκκρεμούσε επί μία δεκαετία εξαιτίας των απαλλοτριώσεων, επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, σημειώνοντας ότι η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η εργολαβία θα συμπληρώσει τον κάθετο άξονα, το συνολικό μήκος του οποίου φτάνει τα 124 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email