Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έβρος: Βίντεο ντοκουμέντο από σύλληψη λαθροδιακινητών

«Πλάτες» σε κυκλώματα λαθροδιακινητών, οι οποίοι στέλνουν μετανάστες στην Ελλάδα, συνεχίζουν να κάνουν οι Τούρκοι. 

Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ καταγράφεται για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα σύλληψη λαθροδιακινητών που πέρασαν με ταχύπλοο από τη μια άκρη του Έβρου στην άλλη μετανάστες. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο λαθροδιακινητής έχει μόλις αποβιβάσει από το ταχύπλοο του στο Τυχερό του Έβρου, δυο παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία και επιχειρεί να επιστρέψει στην γειτονική χώρα για να κάνει ένα ακόμη δρομολόγιο.

Εκείνη την στιγμή φουσκωτό σκάφος με Έλληνες συνοριοφύλακες που τον είχαν θέσει υπο επιτήρηση, τον προσεγγίζουν και τον ακινητοποιούν.

Ο ΣΚΑΪ φέρνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά βίντεο από επ’ αυτοφώρο σύλληψη διακινητών στον ποταμό Έβρο.

Οι διακινητές, ένας Αφγανός και ένας Ιρακινός, είχαν μπει στο μικροσκόπιο των συνοριοφυλάκων για τουλάχιστον 10 ημέρες και μετά από την 6η μεταφορά μεταναστών στις 16 Δεκεμβρίου του 2021, επενέβησαν και τους συνέλαβαν.

Όπως καταγγέλλουν συνοριφοφύλακες στον ΣΚΑΪ οι τουρκικές αρχές και τα κυκλώματα των διακινητών δρουν σε αρμονική συνεργασία στέλνοντας μετανάστες στην χώρα μας. 

Η  συγκεκριμένη επιτυχία των συνοριακών φυλάκων έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλων περιπτώσεων, αποτέλεσμα του επαγγελματισμού και της αποτελεσματικότητας με την τα οποία εκτελούν τα καθήκοντά τους στις εσχατιές της χώρας.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη