Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Έβρος: εκλογές, αίτημα προσλήψεων στη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, δίπλα στα προσφυγόπουλα η ΑΡΣΙΣ

Μπαίνουμε στην Άνοιξη και στην πιθανή άρση μέτρων εξαιτίας της πανδημίας και σιγά σιγά θα αρχίσει η χώρα να έχει μία κινητικότητα. Σε αυτήν την κινητικότητα κάποιοι λένε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Κάποια κόμματα ήδη προετοιμάζονται για την στελέχωση των ψηφοδελτίων τους.

Στον Έβρο λοιπόν ανεπιφύλακτα μπορούμε να πούμε ότι μόνο το ΚΚΕ είναι πάντα έτοιμο για εκλογές και από εκεί και έπειτα το χάος, αφού κανένα κόμμα δεν είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο προσφυγής στην κάλπη. Κάποιοι λένε ότι θα ζοριστούν περισσότερο αφού οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική , οπότε οι έδρες των δύο μεγάλων κομμάτων θα είναι περιορισμένες σε σχέση με το σήμερα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στα μικρότερα κόμματα, όπου όλοι ζουν με το όνειρο της 4ης έδρας εφόσον το κόμμα μπει στη βουλή και πάρει μεγάλο ποσοστό στον Έβρο.

Στις προσεχείς εκλογές αναμένεται να εμφανισθούν νέα κόμματα και τα οποία θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη, απέναντι στα ήδη γνωστά.

Μέχρι τώρα συζητιούνται τα νέα κόμματα του Τράγκα και του Κασιδιάρη.

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ, που θα βρουν υποψηφίους στον Έβρο και μάλιστα θα χρειασθούν και γυναίκες, όταν ήδη τα μεγάλα κόμματα έχουν πρόβλημα στην ανεύρεσή τους;

Οπότε είναι νωρίς ακόμη για να προδιαγράψουμε την πορεία τους στην περιοχή μας, αλλά και γενικότερα στην ελληνική περιφέρεια.

Μεγάλη τιμή για το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών και ιδιαίτερα την γενέτειρα του, τις Σάπες, αποτελεί η ομόφωνη εκλογή του Διακόνου κ. Γρηγορίου Φραγκάκη στο εξαιρετικά τιμητικό και σημαντικό αξίωμα του Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ύστερα από εισήγηση της Α.Θ. Παναγιώτητας του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα, ευχήθηκε στον Αρχιγραμματέα καλή δύναμη και ευλογία του Θεού στο έργο του και του εξέφρασε την υπερηφάνεια του συνόλου της κοινωνίας για την προαγωγή του.

Η χειροτονία του νέου Αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο βαθμό του Πρεσβυτέρου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

Σκληρή κριτική για την σύμβαση της κυβέρνησης με την Ελληνικός Χρυσός άσκησε από το βήμα της Βουλής η Βουλευτής Έβρου, Νατάσα Γκαρά.

Υπενθύμισε το αρραγές μέτωπο της τοπικής κοινωνίας στη Θράκη που έχει τοποθετηθεί ενάντια στις εξορύξεις εδώ και χρόνια, διαμηνύοντας πως «στα σχέδια σας θα μας βρείτε μπροστά σας».

Η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως πρόκειται για μία σύμβαση, αποικιοκρατικού χαρακτήρα, που υπονομεύει την ανάπτυξη και το περιβάλλον, προβλέπει σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές για την εταιρεία, με τεράστιες απώλειες εσόδων για το ελληνικό κράτος, και δεν διασφαλίζει θέσεις εργασίας. «Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα τεραστίων διαστάσεων, που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε.

Περισσότερα από 100 ανήλικα προσφυγόπουλα, ασυνόδευτα και χωρισμένα από τις οικογένειές τους, συνέδραμε κατά τη διάρκεια του 2020 η Κινητή Μονάδα Παιδικής Προστασίας που λειτουργεί η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο του Έβρου.

Μάλιστα, από τους περίπου 60 ανήλικους ασυνόδευτους που κατέθεσαν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα, οι εννέα (από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν) είδαν το αίτημά τους να γίνεται πραγματικότητα ήδη κατά το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν στο ΚΥΤ.

Αυτοί είναι οι ορκωτοί ελεγκτές που θα ψάξουν τα βιβλία της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας για τη χρήση 2020. Οι παρακάτω θα πραγματοποιήσουν τον καθιερωμένο σε ετήσια βάση έλεγχο οικονομικής διαχείρισης.

 Έτσι ορίσθηκαν οι: α) Τελιορίδης Κωνσταντίνος και β) Φανουργιάκης Θεόδωρος ως τακτικούς και Σκιαδόπουλος Ιωάννης  και Μάρκου Αντώνης  ως αναπληρωματικούς.

56 θέσεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων αποφάσισε να ζητήσει για έγκριση η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος:

«Σήμερα το τακτικό προσωπικό που διαθέτει η Δ.Ε.Υ.Α.Α. με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου είναι 70 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι που συμπληρώνουν άμεσα τα απαιτούμενα έτη για τη συνταξιοδότησή τους, ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις του ΟΕΥ είναι 276. Μάλιστα τα επόμενα τέσσερα έτη, αναμένεται πράγματι να αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης πολλοί εργαζόμενοι, ορισμένοι εξ αυτών μοναδικοί στην ειδικότητά τους, που δεν υποκαθίσταται από άλλη παρεμφερή ειδικότητα. Εξ αιτίας των πιο πάνω η λειτουργία της ΔΕΥΑΑ είναι δυσχερής, και απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της και πρωτίστως να προσληφθούν άτομα που θα θητεύσουν κοντά στους προς συνταξιοδότηση υπαλλήλους που κατέχουν την πολύτιμη εμπειρία, κυρίως για να μην χαθεί η τεχνογνωσία.

 Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ΟΕΥ, ο αριθμός των οργανικών θέσεων ανέρχεται σε 276, ο αριθμός των καλυμμένων θέσεων ανέρχεται σήμερα σε 70 με αποτέλεσμα ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων να ανέρχεται σήμερα σε 206.»

 Κατόπιν αυτών εγκρίθηκε η υποβολή Στρατηγικού Προγραμματισμού Προσλήψεων Προσωπικού 2022 – 2025 συνολικά 56 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

  • Ευχαριστώ για την φιλοξενία της στήλης το focustonevro.gr

Ο Ακρίτας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email