Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έβρος: Η μεγαλύτερη αποστολή στρατευμάτων στην Ιστορία – Τουρκική υπερβολή;

Τα Ελληνοτουρκικά αποτελούν ένα κεφάλαιο που θα μας απασχολεί καθημερινά και αυτό το καλοκαίρι, με το τελευταίο επεισόδιο να αφορά στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, θέμα αμερικανικών βάσεων στην πόλη του Έβρου επαναφέρει και πάλι σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Milliyet», σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο: «Το βλέμμα των ΗΠΑ είναι στραμμένο στην Αλεξανδρούπολη», εκφράζει την ανησυχία της για τις αποφάσεις της Μαδρίτης.

Αναφέρει ότι ετοιμάζεται η μεγαλύτερη αποστολή στρατευμάτων στην Ιστορία και επισημαίνει ότι οι περισσότερες δαπάνες θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των εξοπλισμών και στρατιωτικής υποδομής στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

H φιλοκυβερνητική «Sabah», από την πλευρά της, βλέπει «κρίση πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα», ενώ γράφει ότι μεγαλώνουν οι αντιδράσεις εναντίον του Μητσοτάκη, ο οποίος «είχε κινηθεί με προκλητικά βήματα εναντίον της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Μάλιστα, με χαιρεκακία, η εφημερίδα γράφει ότι αυξάνονται οι φήμες πως «τρίζει η καρέκλα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παράλληλα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει σθεναρή στήριξη στις νέες προτάσεις του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ο οποίος με επιστολή του στον ΟΗΕ προτείνει συνεργασία με την ελληνοκυπριακή πλευρά στη βάση δύο κρατών.

Στο μεταξύ, απάντηση στους τουρκικούς Bora ετοιμάζει η Ελλάδα με τους ισραηλινούς υπερ-πυραύλους LORA, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο ΓΕΣ από εκπροσώπους της εταιρείας ALTUS.

ΠΗΓΗ: sportime.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη