Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Έβρος: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και σύλληψη αλλοδαπού με 21,5 κιλά ηρωινής στην κατοχή του

Συνελήφθη χθες (28-5-2021) το μεσημέρι, στον Έβρο, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, καθώς και αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια αυτής οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου τον δράστη να έχει σταθμεύσει ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην άκρη του οδοστρώματος και δύο άγνωστους συνεργούς του, που εμφανίστηκαν πεζή στο σημείο, να τοποθετούν στο εσωτερικό του οχήματος δύο (2) τσάντες με ναρκωτικά.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, ενώ οι άλλοι δύο δράστες διέφυγαν σε παρακείμενη δασώδη έκταση και αναζητούνται.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος εντόπισαν τις 2 τσάντες, που περιείχαν 70 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 21.593 γραμμαρίων, τις οποίες όπως προέκυψε εισήγαγαν οι παραπάνω δύο άγνωστοι δράστες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Κατασχέθηκαν η ποσότητα ηρωίνης, το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη