Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Έβρος: Με δωρεά ηλικιωμένου ζευγαριού ανεγέρθηκε παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου παραμονή της εορτής της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, o αγιασμός στο νεοαναγερθέν παρεκκλήσι στην περιοχή της παλιάς Νίψας, στην Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για δωρεά ηλικιωμένου ζευγαριού, του Αναστάσιου Ραφαηλίδη και της Βαρβάρας Ραφαηλίδου, μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού της Νίψας, Πόντοι στην καταγωγή.

Ο Αναστάσιος Ραφαηλίδης 85 ετών πραγματοποίησε μία προσωπική του επιθυμία που ήθελε το παρεκκλήσι να φέρει το όνομα της συζύγου του Βαρβάρας. Παράλληλα ο ίδιος είχε υπηρετήσει στο πυροβολικό και ήταν ένας ακόμα λόγος για να τιμήσουν την μνήμη της Μεγαλομάρτυρος, αφού η Αγία Βαρβάρα ως γνωστόν είναι προστάτιδα του πυροβολικού.

Οι εργασίες για την ανέγερση του παρεκκλησίου είχαν ξεκινήσει λίγους μήνες πριν και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με την πολύτιμη βοήθεια φίλων και κυρίως κατοίκων του οικισμού της Νίψας. Έτσι αποφασίστηκε την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας να πραγματοποιηθεί ο αγιασμός και αμέσως μετά να τελεσθεί και ο εσπερινός. Από την σεμνή εκδήλωση δεν έλειψε φυσικά η παραδοσιακή θρακιώτικη βαρβάρα.

Ο δωρητής, Αναστάσιος Ραφαηλίδης και η σύζυγός του Βαρβάρα όπως προαναφέραμε είναι μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού της Νίψας, έχουν τρία παιδιά 6 εγγόνια και 6 δισέγγονά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email