Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Έβρος: Με τα πληρώματα αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης συναντήθηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Με τα πληρώματα των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης από την Αυστραλία, τύπου air tractors, που έχει νοικιάσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε μαζί τους και ενθυμούμενη τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο τους ευχήθηκε να μην χρειαστεί να πετάξουν αυτό το καλοκαίρι.

Όπως είπε ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης, από την Αυστραλία ήρθαν τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης και τα πληρώματα τους ανέρχονται σε επτά άτομα.

Υπενθυμίζουμε οτι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται την Αλεξανδρούπολη για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία».

Στις 30 Ιουνίου θα μεταβεί:

-στις 10:15 στην Ορεστιάδα, για να παραστεί στις εκδηλώσεις των Ορεστείων 2024 για τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας

-στις 12:15 στις Καστανιές Έβρου, για να εγκαινιάσει τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας «Ευγένιος Ευγενίδης»

φωτογραφίες: Προεδρία της Δημοκρατίας/Θεόδωρος Μανωλόπουλος

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη