Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Έβρος: Με τη συνδρομή του «ΕΚΤΩΡ» συνελήφθη διακινητής μαζί με 5 παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (1-7-2024) το απόγευμα σε αγροτικές περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, δύο διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου περιπολίας «ΕΚΤΩΡ» της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός σε θαμνώδη περιοχή, όπου εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση,συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ο αλλοδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως όπως διαπιστώθηκε το όχημά του ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε εξωτερική σκάλα οικίας, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και ο δράστης τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τους ανωτέρω αστυνομικούς και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και μία πλαστή άδεια κυκλοφορίας οχήματος.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη