Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Έβρος: Ξεκίνησε η υποβολή πλαφόν σε σούπερ μάρκετ – Τι ακριβώς ισχύει

Εμφανίστηκε η πρώτη επίσημη ενημέρωση των καταναλωτών για το “πλαφόν” που μπαίνει στην αγορά ηλιέλαιου, καλαμποκέλαιου και αλεύρων, από τα Super Markets.

Στην είσοδο καταστήματος μεγάλης αλυσίδας S/M στην Ορεστιάδα, υπάρχει ήδη σχετική ενημερωτική αφίσα, για τις ποσότητες των ειδών αυτών, που καλούνται οι πελάτες να φέρνουν στο ταμείο, “για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων”, όπως αναφέρεται.

Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, για ισχυρή σύσταση, η οποία δεν ορίζεται από νόμο, αλλά η τήρησή της επαφίεται στην καλή διάθεση των καταναλωτών, ώστε να μην λείψουν από κανένα καλάθι και σπίτι τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Το “πλαφόν” προβλέπει έως τρεις συσκευασίες του 1 ή των 2 λίτρων για το ηλιέλαιο και το καλαμποκέλαιο και έως 2 συσκευασίες των 5 λίτρων για τα ίδια έλαια.

Επίσης, στους καταναλωτές συστήνεται να αγοράζουν έως τρεις συσκευασίες (του ενός κιλού) αλεύρι.

Να σημειωθεί ότι οι περιορισμοί αυτοί μπαίνουν ανά συναλλαγή.

Την ίδια ώρα, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στα ράφια με τη ζάχαρη, η οποία έχει εξαντληθεί από τις αποθήκες των super markets και λείπει και από την τροφοδοσία τους τις τελευταίες ημέρες.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι ίδιοι περιορισμοί θα ισχύσουν-εάν δεν ισχύουν ήδη- σε όλα τα super markets, σε μία κοινή προσπάθεια των εταιρειών να διαχειριστούν τα αποθέματα και τις παραλαβές τους κατά τρόπο που θα εξασφαλίζεται η εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών. “Είναι προτιμότερο να έχουν όλοι τα προϊόντα αυτά στις ποσότητες που πραγματικά χρειάζονται στην καθημερινότητά τους και όχι να γεμίζουν τις αποθήκες τους, στερώντας τα από άλλους που δεν θα έχουν καθόλου”, ανέφεραν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας άνθρωποι από τον χώρο των super markets.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email