Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Έβρος: Σε ΚΥΤ της Ορεστιάδας 28 από τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί – Σε σοκ τα παιδιά

Στην περιοχή της Ορεστιάδας μεταφέρθηκαν οι πρώτοι 28 από τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο. Συγκεκριμένα, βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου και ανάμεσά τους υπάρχουν και οκτώ παιδιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για παιδιά με ηλικίες από 14 ετών και πάνω, τα οποία δεν θέλησαν να μιλήσουν στις κάμερες γιατί δεν έχουν ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ που υπέστησαν από όσα πέρασαν. Στον διευθυντή του ΚΥΤ τα παιδιά αυτά είπαν ότι ευχαριστούν την Ελλάδα για την αγκαλιά που άνοιξε και τους δέχτηκε.

Γενικά, οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους και παρακολουθούνται από ψυχολόγο. Νωρίτερα είχαν εξεταστεί από γιατρούς και δεν είχαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην υγεία τους, ενώ τους έγινε και τεστ για κορονοϊό.

Το σκληρό πρόσωπο της Τουρκίας σε μια φωτογραφία

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες βρέθηκαν μόλις 300 μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία, στην ελληνική πλευρά. Χωρίς ρούχα, χωρίς υπάρχοντα, πολλοί από αυτούς χτυπημένοι.

Το δράμα του προσφυγικού, αποτυπωμένο σε μια φωτογραφία. Με την ντροπή ζωγραφισμένη στα μάτια των 92 ανθρώπων, που βρέθηκαν γυμνοί, προκαλώντας θλίψη και αγανάκτηση.

Έβρος - γυμνοί μετανάστες

Όπως είπαν οι ίδιοι στους Έλληνες συνοριοφύλακες, αλλά και στα στελέχη της Frontex, αναγκάστηκαν να φύγουν δια της βίας από τα παράλια της Κωνσταντινούπολης, με τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες να τους μαζεύουν και να τους επιβιβάζουν δια της βίας σε τρία φορτηγά.

Στη συνέχεια, με το πιστόλι στον κρόταφο, όσοι από αυτούς αντέδρασαν, εδάρησαν, περπάτησαν τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα και μπήκαν σε πλαστικές βάρκες, οι οποίες τους μετέφεραν στον Έβρο. Από εκεί, στόχος ήταν να τους περάσουν στην ελληνική πλευρά, όπως και έγινε.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email