Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στον Έβρο – Πάνω από 300 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε νησίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από την Eλληνική Aστυνομία παράτυπων μεταναστών, που εντοπίστηκαν σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας, στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και της εκπομπής Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, περίπου 400 μετανάστες, άγνωστο πώς, πέρασαν μέσα από την Τουρκία και έχουν φτάσει, ξανά σε νησίδα στον Έβρο, η οποία, αυτή τη φορά, βρίσκεται στην ελληνική πλευρά.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, με τις ελληνικές Αρχές να πραγματοποιούν μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, προκειμένου οι μετανάστες να μεταφερθούν σε κέντρο, που βρίσκεται κοντά σε περιοχή του Σουφλίου.

Να σημειωθεί ότι περίπου 2.000 άνθρωποι καθημερινά προσπαθούν να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσω του ποταμού Έβρου, με την Τουρκία του Ερντογάν να εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες, όπως έκανε και το 2020.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντοπίσθηκαν σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας, στην περιοχή του Έβρου. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση. Κατά τις έως τώρα πληροφορίες, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στη νησίδα είναι μεγάλος. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email