Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Έβρος: Συνελήφθη άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Αλλοδαπός πολίτης συνελήφθη την Τρίτη στο τελωνείο των Κήπων Έβρου θέλοντας να εισέλθει στη χώρα μας. Η σύλληψη από άνδρες του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου έγινε μετά από έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εκδοθεί σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις αρχές του Βελγίου. Τα αδικήματα που τον βαρύνουν είναι της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστογραφίας , της εγκληματικής συνομωσίας, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

“Συνελήφθη την Τρίτη, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών του Βελγίου για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστογραφίας, της εγκληματικής συνωμοσίας, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβη στο παραπάνω σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.’

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email