Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Έβρος: Συνοριοφύλακας εθισμένος στον τζόγο… σούφρωνε συστηματικά 20ευρα από συναδέλφους του

Στη σύλληψη ενός συνοριοφύλακα, ο οποίος έκλεβε κατ’ εξακολούθηση χρηματικά ποσά από συναδέλφους του σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Ορεστιάδα του Έβρου, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, από τη διερεύνηση της οποίας και με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκμεταλλευόταν ολιγόλεπτη απουσία των συναδέλφων του, ερευνούσε τα ιδιωτικά σακίδιά τους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Μάλιστα, για να μη γίνει αντιληπτή η πράξη του, δεν αφαιρούσε το σύνολο των χρημάτων αλλά μέρος αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται για 28χρονο συνοριοφύλακα, ο οποίος έχει παραδεχθεί τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, δηλώνοντας πως αντιμετώπιζε προβλήματα με τον τζόγο. Μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα από τον Οκτώβριο του 2023. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνοριοφύλακες διαπίστωσαν πως τους έλειπαν κατά διαστήματα μικρές χρηματικές ποσότητες, της τάξης των 20 ή 30 ευρώ, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν τον Ιούνιο σε σχετική καταγγελία.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Πέμπτης, 7 Αυγούστου 2024, όταν προχώρησε στην αφαίρεση προσημειωμένου χρηματικού ποσού από σακίδιο αστυνομικού και την ανεπιτυχή κλοπή σε βάρος έτερου συνοριοφύλακα.  

Ο συλληφθείς οδηγείται ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Πηγή: voria.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη