Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έβρος: Σχολικές εκδρομές με ΙΧ παιδικά καθισματάκια

Σε «λανθασμένη ανάγνωση της υπουργικής απόφασης του 2014, που αναφέρεται στις προδιαγραφές ζωνών ασφαλείας και καθισμάτων σε σχολικά λεωφορεία» αποδίδει ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Νίκος Νικολαΐδης, τη σύγχυση που προκλήθηκε με τις σχολικές εκδρομές, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλές ακυρώσεις αυτών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, σημείωσε ότι το λάθος έγκειται στην ερμηνεία που δίνεται από κάποιες διευθύνσεις Τροχαίας, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στον Έβρο, ότι τα τουριστικά λεωφορεία ή τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που ναυλώνονται για σχολικές εκδρομές, κατά τις ώρες που εξυπηρετούν την περιστασιακή μετακίνηση των μαθητών, υπάγονται στις προδιαγραφές για τα σχολικά λεωφορεία.

«Το πρόβλημα είναι ότι το ζήτημα προέκυψε μέσα στην προεκλογική περίοδο και δεν είναι δυνατή η άμεση έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου, με την οποία θα ξεκαθαρίζεται το θέμα και δεν θα έχουμε διαφορετική ανάγνωση της υπουργικής απόφασης», πρόσθεσε ο κ. Νικολαΐδης.

Ο ίδιος ανέφερε πως, πράγματι, «σε όλο τον νομό υπήρξαν πολλές ακυρώσεις εκδρομών δημοτικών σχολείων το τελευταίο διάστημα», και η μόνη άμεση λύση που ήταν δυνατόν να δοθεί για να μην χαθούν και οι επόμενες, ήταν να ζητείται από τις οικογένειες των παιδιών της Α ‘ και Β’ τάξης του δημοτικού, να φέρνουν μαζί και τα ειδικά καθισματάκια που χρησιμοποιούν στα Ι. Χ. αυτοκίνητά τους, ή να δανειστούν ένα τέτοιο καθισματάκι, ώστε αυτά να τοποθετούνται στα καθίσματα των λεωφορείων.

«Στη λύση αυτή έχει συναινέσει και το ΚΤΕΛ», συμπλήρωσε ο κ. Νικολαΐδης, εκτιμώντας ότι το ζήτημα θα λυθεί από το επόμενο σχολικό έτος, καθώς έχουν γίνει σχετικές παρεμβάσεις, τόσο από τα ΚΤΕΛ όσο και από τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη