Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έβρος: Τι είπαν στην αστυνομία για τους διακινητές οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται πριν ξεκινήσουν να παίρνουν τις επίσημες καταθέσεις από τα άτομα που εντοπίστηκαν πάνω στη νησίδα την Κυριακή. Όπως αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN οι μετανάστες φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς, ότι τους πήγαν στη νησίδα 2 διακινητές, ωστόσο φέρονται να μην απάντησαν για την εθνικότητά των ατόμων αυτών.

Οι μετανάστες είπαν πως οι διακινητές τους πληροφόρησαν πως θα τους βάλουν σε βάρκες, τους έδειξαν μάλιστα τη νησίδα, και το πιο σημαντικό είναι πως οι διακινητές φέρονται να είπαν στους παθόντες: «Μην ανησυχείτε, θα περάσετε κάποιες ώρες αλλά θα έρθουν οι Έλληνες να σας διασώσουν».

Οι μετανάστες φέρονται να ισχυρίστηκαν πως επικοινωνούσαν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων όλο το 48ωρο με τους διακινητές και τους περιέγραφαν την κατάσταση που επικρατεί.

Για το ζήτημα, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη