Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Έγγραφη διαμαρτυρία των γονέων για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου στο Γονικό

Με επιστολή που απέστειλαν προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οι κάτοικοι του Γονικού διαμαρτύρονται για το λουκέτο στο δημοτικό σχολείο του χωριού τους και αιτούνται την άμεση επαναλειτουργία του ώστε να αρθεί ο ιδιότυπος αποκλεισμός για τους επτά μαθητές, και άλλους από γύρω χωριά, και να επιστρέψουν το συντομότερο άπαντες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιπρόσθετα υπογραμμίζουν πως η προοπτική της μεταφοράς των μαθητών στο δημοτικό σχολείο της Ρούσσας σημαίνει πως, από την στιγμή που δεν υπάρχει συγκοινωνία, οι γονείς θα κληθούν να επωμιστούν μία υποχρέωση που ανήκει στην Πολιτεία.

Συν τοις άλλοις, στην επιστολή επισημαίνεται η κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο της περιοχής συμπληρώνοντας πως ειδικά τους χειμερινούς μήνες η χρήση του θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς.

Οι κάτοικοι και οι γονείς των μαθητών του Γονικού μιλούν για «αναλγησία» και ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας «να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να άρει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του σχολείου».

Δείτε την επιστολή που απέστειλαν οι κάτοικοι του Γονικού:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email