Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Έγινε και αυτό! Η αστοχία στην απογραφή και οι παράτυποι μετανάστες στο ΚΥΤ/ΠΡΟΚΕΚΑ που υπολογίστηκαν ως μόνιμοι κάτοικοι Φυλακίου…

Το λάθος που προκαλεί προβλήματα και το αίτημα για διόρθωση… Έγινε και αυτό! Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο δήμος Ορεστιάδας προκειμένου να προστατέψει τους λιγοστούς επαγγελματίες στην κοινότητα του Φυλακίου.

Στην τελευταία απογραφή που έγινε το 2021 καταμέτρησαν τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται στο ΚΥΤ/ΠΡΟΚΕΚΑ, ως μόνιμους κατοίκους με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού στο σύντομο τους να φαίνονται περισσότεροι και να μην απαλλάσσονται οι τοπικοί επαγγελματίες από το τέλος επιτηδεύματος…

Τα αντανακλαστικά του δήμου Ορεστιάδας ήταν άμεσα, αποστέλλοντας επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς και στις υπηρεσίες, εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας ή μάλλον ευελπιστώντας να διορθωθεί αυτή η «αστοχία» που προκαλεί προβλήματα στους ελάχιστους επαγγελματίες.

Η δομή του ΚΥΤ μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 282 άτομα, το ΠΡΟΚΕΚΑ 250 άτομα ενώ στους χώρους της επέκτασης, όπως έχει ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο, μπορούν να χωρέσουν έως και 750 άτομα. Έτσι, ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.500 ατόμων.

Ο δήμος απευθύνθηκε στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, στη Διοίκηση της ΑΑΔΕ και στους βουλευτές του Έβρου, για την ανάδειξη και επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εναπομείναντες επαγγελματίες με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Απόστολο Σταυρίδη, να ζητά από την κυβέρνηση «την άμεση λύση στις άδικες οικονομικές συνέπειες που υφίστανται οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις της περιοχής», όπως αναφέρει, ώστε «να δοθεί άμεση λύση για τις φορολογικές στρεβλώσεις και αδικίες που δημιουργούνται στην βορειότερη περιοχή της Ελλάδας», επειδή «είναι απαράδεκτο και μη σύννομο, άνθρωποι που φιλοξενούνται σε ΚΥΤ και τελούν σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας να επιβαρύνουν φορολογικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του οικισμού του Φυλακίου».


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη