Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έκθεση Εικαστικών Έργων των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ – 1ου ΕΚ Αλεξανδρούπολης στο Ιστορικό Μουσείο

Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου, Έκθεση Εικαστικών Έργων των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ – 1ου ΕΚ Αλεξανδρούπολης, του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου και οι ώρες επισκέψεως για το κοινό είναι 10:30 – 14:30 και 18:00 – 21:00 καθημερινές και Σάββατα.

Πρόκειται για τον «καρπό» μιας δημιουργικής προσπάθειας και συνεργασίας μεταξύ ενός δημόσιου σχολείου και της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Δύο σημαντικοί πυλώνες της κοινωνίας ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια εποικοδομητική συνεργασία αναφορικά με το αύριο του πολιτισμού και το μεγαλείο της τέχνης που επιδιώκει να εμπεδώσει μια συλλογική πολιτιστική συνείδηση με το βλέμμα προς το
μέλλον
.

Η καλλιτεχνική αυτή πρωτοβουλία πραγματώνει διαχρονικές επιδιώξεις της δημόσιας εκπαίδευσης (άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία), συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού κεφαλαίου που στηρίζεται στη νεανική δημιουργικότητα και γενναιοδωρία. Με τη ελπίδα και ευχή το φιλότεχνο κοινό της πόλης να αγκαλιάσει και στηρίξει αυτή την προσπάθεια ώστε να έχει ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη