Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Έκκληση των λογιστικών γραφείων για εξυπηρέτηση με ηλεκτρονικό τρόπο

Με δελτίο τύπου του ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης καλεί τους φορολογούμενους – πελάτες, αν δεν υφίσταται σοβαρός λόγος για επίσκεψη στα λογιστικά γραφεία, να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό τρόπο προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο εν λόγω κλάδος δεν έχει τύχει καμιάς αναβολής ή αναστολής, με αποτέλεσμα ο όγκος δουλειάς να βαίνει, εν μέσω πανδημίας, συνεχώς αυξανόμενος και πιο φορτικός. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων COVID – 19 σε όλη τη χώρα, πρόσφατα και στην περιοχή μας, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την λειτουργία των λογιστικών γραφείων, σε περίπτωση που εργαζόμενος – ιδιοκτήτης βρεθεί θετικός, καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τους φορολογούμενους να αποφεύγουν τις επισκέψεις με φυσική παρουσία στα λογιστικά γραφεία και να επικοινωνούν με τα τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό τρόπο (e-mail, viber, sms κλπ).

Αν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία εντός των γραφείων να ακολουθούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις) όπως έχουν ορισθεί από τις υγειονομικές αρχές.  

Σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σε εργαζόμενο – ιδιοκτήτη θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του γραφείου και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη – νομοθετική προστασία για τον κλάδο μας,  παρ’ ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από τον Μάρτιο του 2020 όταν το πρόβλημα έγινε πιο έντονο. 

Δεν προβλέπεται αναβολή ή αναστολή στις ασφυκτικά πιεστικές ημερομηνίες, γεγονός που αποτελεί  καθημερινό άγχος για όλους εμάς, αλλά και τις επιπλέον υποχρεώσεις, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, με αποτέλεσμα καθημερνά δεχόμαστε άπειρα τηλέφωνα – επισκέψεις για την διεκπεραίωσή τους.

Καλούμε τέλος τους φορολογούμενους – πελάτες των γραφείων μας να δείξουμε όλοι μαζί υπευθυνότητα και να συμβάλουμε στην ομαλή συνεργασία έως το τέλος της πανδημίας.

Ευχαριστούμε για την έως τώρα συνεργασία και την υπεύθυνη στάση που κρατήσατε όλοι δεδομένου ότι δεν αναφέρθηκε κάποιο παράπονο ή διαμαρτυρία από την αρχή της πανδημίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email