Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα ‑ Χαρδαλιά για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη

Συναγερμό έχουν σημάνει τα κρούσματα κορονοϊού με τη μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη και γι΄ αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 έκτακτη σύσκεψη.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων Κρήτης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, είχε κάνει λόγο για νέα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρκουμανέας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 έκανε γνωστό πως: «Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα».

Τα συγκεκριμένα κρούσματα, εκτός από την Αθήνα έχουν καταγραφεί σε Κόρινθο και Κρήτη. Μάλιστα, η μετάλλαξη τύπου Δέλτα θα κυριαρχήσει στη χώρα μας μέχρι τα τέλη Αυγούστου σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε επίσης πως «κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι» υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμένοι καλύπτονται από αυτή τη μετάλλαξη, σημειώνοντας: «για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε».

Πηγή: e-radio.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη