Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ένας Ορεστιαδίτης κατακτάει το… σύμπαν – Στο Αστεροσκοπείο Αθηνών ο Χ. Παραπαγκίδης για ένα διήμερο μουσικών “Αναχωρήσεων”

Η μουσική του ταξιδεύει από την Ιαπωνία και την Αυστραλία, έως τις ΗΠΑ και διάφορες χώρες της Ευρώπης. Λαμβάνει μεγάλη αποδοχή και ανταπόκριση, τόσο από το κοινό όσο και από πολύ σημαντικά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο λόγος για τον μastroKristo, ή αλλιώς Χρίστο Παραπαγκίδη, ένα παιδί, γέννημα-θρέμμα της Ορεστιάδας, που είναι ώρα να το γνωρίσει – και να αναγνωρίσει – και ο τόπος του. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, στην Όπερα του Γκέτεμποργκ, στο Φεστιβάλ Τεχνών του Χονκ Κονγκ, στο Εθνικό Θέατρο του Μανχάιμ, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες σε σπουδαίες και επιτυχημένες δισκογραφικές παραγωγές, αλλά και στο θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του album του “Departures” στις 20 & 21 Ιανουαρίου σε δύο ιδιαίτερες βραδιές, στο μαγικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και συγκεκριμένα μέσα στο Παρατηρητήριο στο λόφο των Νυμφών, ο Χρίστος Παραπαγκίδης κλήθηκε στο Ράδιο Έβρος, στην εκπομπή Εβροσκόπιο, να μιλήσει για την καλλιτεχνική διαδρομή του αλλά και για τις εμπνευσμένες από τη νύχτα μουσικές συνθέσεις του που συναντούν την Αστρονομία και την ξενάγηση στο νυχτερινό ουρανό.

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21/1 λοιπόν, ο μastroKristo – Χρίστος Παραπαγκίδης– αξιοποιώντας τη βιωματική επίδραση της συνύπαρξης Τέχνης και Επιστήμης στο θεατή, μας προσκαλεί, με τη συνοδεία δύο καταξιωμένων μουσικών, στην ιδιαίτερη και μυσταγωγική παρουσίαση του δεύτερου προσωπικού του μουσικού έργου, Departures στο Κέντρο επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στο Θησείο.

Μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τη νύχτα, συναντούν την αστρονομία και την ξενάγηση στο νυχτερινό ουρανό από το εμβληματικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. Ambient Νοτούρνο για Πιάνο, Τούμπα, Φαγκότο και Μαγνητοταινίες από τον μastroKristo, τον Μενέλαο Μωραίτη και τον Δημήτρη Ντακοβάνο.

To άλμπουμ «Departures» κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Lost Tribe Sound που εδρεύει στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν από ένα χρόνο, και έχοντας κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, άρθρα και διακρίσεις από πολύ σημαντικά διεθνή δημοσιογραφικά μέσα.

Ο μastroKristo συστήθηκε ως δημιουργός μέσω της πολυαισθητηριακής διαδραστικής εγκατάστασης Συναισθησία – Solomon’s case την οποία παρουσίασε το 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Έχοντας λάβει πρόσκληση από τη διεθνή Ομοσπονδία Συναισθητικών, Καλλιτεχνών και Επιστημόνων παρουσίασε το 2019 το έργο του, στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι στα πλαίσια του 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Συναισθησίας που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, λαμβάνοντας θερμότατης ανταπόκρισης και εξαιρετικές κριτικές από τους διακεκριμένους ερευνητές – επιστήμονες του Συνεδρίου.

Περισσότερα: www.mastroKristo.com

Πληροφορίες: – Για περιορισμένες θέσεις.

 – Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιανουαρίου

– Κέντρο Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου

– Λόφος Νυμφών, Θησείο

– Ώρα Έναρξης: 21.00 (Ώρα προσέλευσης 20:30 μ.μ)

– Διάρκεια: 2 ώρες 30 λεπτά –

Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 2105316751 (09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ)

– Τιμή εισιτηρίου: 13€

Μετά από τη συναυλία, θα ακολουθήσει ξενάγηση στον νυχτερινό ουρανό από τους αστρονόμους του Αστεροσκοπείου και παρατήρηση πλανητών με το ιστορικό τηλεσκόπειο Δωρίδη. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

ΠΗΓΗ: radioevros.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη