Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ένα ακόμη κατάστημα κλειστό μετά από ελέγχους κατά CoVid-19 στην Αλεξανδρούπολη.

Το σήριαλ με τους ελέγχους στα καταστήματα εστίασης συνεχίζεται.

Το βράδυ του Σάββατου ένα ακόμα κατάστημα ήρθε να προστεθεί στη λίστα με αυτά που έκλεισε μετά από έλεγχο για τα μέτρα κατά CoVid-19. Πρόκειται για ένα καφέ-εστιατόριο που βρίσκεται σε πεζόδρομο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης όπου μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε και στην ίδια λογική με τα τρία προηγούμενα καταστήματα επιβλήθηκε πρόστιμο 3000 € και κλείσιμο του καταστήματος για 15 μέρες.

Δημιουργείται η αίσθηση μετά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ότι ίσως χρειάζονται κάποιες διευκρινιστικές αναφορικά με την ερμηνεία του νόμου ώστε να μην υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία και λανθασμένες ερμηνείες που μπορεί να οδηγολυν σε παραβάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εχθές με αναρτήσεις που έγιναν στα social media υπήρχαν επιχειρήσεις εστίασης είτε έμειναν κλειστές διαμαρτυρόμενες με αυτόν τον τρόπο για όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον χώρο της εστίασης και κάποιες άλλες που ακύρωσαντ τις εκδηλώσεις τους προβληματισμένες για όσα συμβαίνουν.


Εκτιμούμε ότι πρέπει άμεσα να συνευρεθούν φορείς να προσδιοριστούν και να αποσαφηνιστούν νομοθεσίες και ισχύουσες διατάξεις έτσι ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα με το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Ελπίζουμε η πρότασή μας να εισακουστεί και να αξιολογηθεί από τους αρμόδιους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email