loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou
Η αυριανή αργία είναι μια ωραία ευκαιρία για ένα οικογενειακό γιορτινό τραπέζι!
Κι αν η εφέτος η εθνική μας επέτειος θα είναι αρκετά διαφορετική, μπορούμε ακόμα να καθίσουμε γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, να χαλαρώσουμε, να περάσουμε όμορφα, να απολαύσουμε ένα νόστιμο σπιτικό, παραδοσιακό ελληνικό φαγητό!

Μια κερκυραϊκή παστιτσάδα! Η όμορφη αυτή μέρα την καλεί στο τραπέζι μας, στο πιάτο μας! Να μας γεμίσει μυρωδιές, γεύση γεμάτη και βαθιά, να μας ζεστάνει, να μας ευφράνει καρδίαν!
Χρόνια Πολλά!

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα
- Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 2 ½ ώρες
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε μέτρια κομμάτια
- ½ κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομένα
- 3 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- 1/4κ.γ. μοσχακάρυδο τριμμένο
- 1 ξύλο κανέλλας
- 500γρ. ντομάτα σε κονσέρβα
- 2κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1- ½ πακέτο χοντρά μακαρόνια
- 2κ.σ. βούτυρο
- 200γρ. πεκορίνο ρομάνο
Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ