Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ένα σκάφος, φύλακας-άγγελος για τη Σαμοθράκη

Από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου βρίσκεται στις υπηρεσίες των κατοίκων της Σαμοθράκης ένα πλωτό υπερσύγχρονο ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος, το οποίο θα εξυπηρετεί τις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων για τη μεταφορά τους, σε ώρες ανάγκης, προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Το ταχύπλοο περιπολικό σκάφος, είναι κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό και θα επιτρέπει την απρόσκοπτη και άμεση διακομιδή ασθενών από το ακριτικό νησί στον Έβρο που δεν έχει καθημερινή και ταχεία ακτοπλοϊκή σύνδεση με την πρωτεύουσα του Νόμου κατά το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

Η τοποθέτηση σκάφους στο νησί ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων και υλοποιήθηκε μετά από την εγρήγορση και συνεργασία του Δήμου Σαμοθράκης, της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στις εντυπωσιακές φωτογραφίες παρουσιάζεται η μεταφορά και άφιξη του σκάφους με το Blue Star Mykonos στην Καβάλα και ο πρώτος κατάπλους στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο δοκιμαστικού πλου από τη Σαμοθράκη.

γδσ

Φωτογραφίες Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης Πλοίαρχο Λ.Σ. Ευστράτιου Ψύρρα

ΠΗΓΗ: naftikachronika.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email