Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ένωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΒΡΟΥ: Αύξηση ΦΠΑ στον Καφέ-Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη Γυρίζει την Εστίαση στα Χρόνια των Μνημονίων

Η φθηνή διασκέδαση των Ελλήνων, η οποία αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα προσιτό καταφύγιο από την καθημερινή πίεση, μπαίνει πλέον στο άρμα της ακρίβειας.

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση του Φ.Π.Α. στον καφέ στο 24% εξέδωσε η Ένωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου. Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες της εστίασης του Έβρου, η αύξηση αυτή πλήττει ιδιαίτερα των κλάδο τους και κατατάσσει τον καφέ επίσημα στα είδη πολυτελείας, δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες για την προσβασιμότητα των Ελλήνων στη φθηνή διασκέδαση. Καλούν δε, την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση και να λάβει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των επαγγελματιών.

Η ανακοίνωση της Ένωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΒΡΟΥ

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση που ανατρέπει την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου όλα τα καταστήματα που σερβίρουν καφέ θα πρέπει να καταβάλουν Φ.Π.Α. 24% για κάθε καφέ που σερβίρουν. Αυτή η απόφαση κατατάσσει τον καφέ επίσημα στα είδη πολυτελείας, δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες για την προσβασιμότητα και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Η φθηνή διασκέδαση των Ελλήνων, η οποία αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα προσιτό καταφύγιο από την καθημερινή πίεση, μπαίνει πλέον στο άρμα της ακρίβειας. Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2019 για ενιαίο Φ.Π.Α. 13% στην εστίαση, προκαλώντας αγανάκτηση και απογοήτευση στους πολίτες.

Η αύξηση αυτή πλήττει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της εστίασης, έναν κλάδο που αποτελεί την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση βαρύνει αποκλειστικά την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να μην έχει λάβει το μήνυμα των πρόσφατων ευρωεκλογών και συνεχίζει να καταστρέφει επαγγελματικούς κλάδους και να μειώνει κι άλλο την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η απόφαση αυτή αναδεικνύει μια τάση της κυβέρνησης να θεωρεί την εστίαση και τον καφέ ως πολυτέλεια. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συνέπεια λόγων και πράξεων αποτελεί την ελάχιστη αρετή για κάθε πολιτικό και ότι η εστίαση δεν είναι απλά μια μορφή πολυτέλειας, αλλά μια βασική πτυχή της κοινωνικής ζωής.

**Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση και να λάβει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των επαγγελματιών. Η εστίαση δεν πρέπει να γίνει προνόμιο των λίγων. Είναι αναγκαίο να διατηρηθεί η προσβασιμότητα και η προσιτότητα του καφέ για όλους, ώστε να μην οδηγηθούν οι πολίτες στα παγκάκια και τα πάρκα για την καθημερινή τους ανάγκη.**

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη