Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Από Σεπτέμβρη επεκτείνει τις δράσεις της σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης

Σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης θα επεκτείνει τις δράσεις του από την επόμενη σχολική χρονιά η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ίσες ευκαιρίες», από το οποίο, τα τελευταία χρόνια, ήδη έχουν ωφεληθεί περίπου 2.000 μαθητές σχολικών μονάδων των δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η υπεύθυνη ανάπτυξης προγραμμάτων και εθελοντισμού της Ένωσης, Τατιάνα Μουλούλη, από τον Σεπτέμβριο στον σχεδιασμό μπαίνουν και σχολεία της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, με τον αριθμό των επιπλέον ωφελούμενων μαθητών να φτάνει τους 1.300. «Η Ένωση θα είναι στις ακριτικές περιοχές, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, και τα επόμενα χρόνια», διαβεβαίωσε στις δηλώσεις της η κα. Μουλούλη, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στον Έβρο μαζί και με άλλα στελέχη του «Μαζί για το Παιδί», με αφορμή τη βράβευση του δημοτικού σχολείου Ριζίων Ορεστιάδας, για τη δράση του «θερμοκηπίου» που δημιουργήθηκε στη σχολική μονάδα με την υποστήριξη της Ένωσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ίσες ευκαιρίες», έχουν γίνει δωρεές υλικοτεχνικής υποδομής σε σχολεία του βορείου και κεντρικού Έβρου, έχουν κατασκευαστεί σχολικά γήπεδα και βιβλιοθήκες, ενώ έχουν υποστηριχθεί και οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων του Έβρου και το Κέντρο Υγείας Δικαίων.

πηγή ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη